|
תנועת אומ"ץ פנתה למבקר המדינה בבקשה שיחקור את דרך קבלת ההחלטות בלשכת ראש הממשלה 08/11/2016
מרשתי, תנועת אומ"ץ - אזרחים למען צדק חברתי ומשפטי ומינהל תקין (ע"ר), מילאה ידיי מתוקף תפקידי כראש צוות מערכות שלטון החוק בתנועת אומ"ץ, לפנות אליך בדחיפות, בעניין כמפורט להלן:
- ביום 7.11.2016 שודר בתוכנית "עובדה" בערוץ 2 תחקיר של העיתונאית ד"ר אילנה דיין, על אודות אופן התנהלות לשכת ראש הממשלה תחת הנהגתו של בנימין נתניהו. בתחקיר זה הובאו ממצאים קשים ומטרידים, על אודות השפעתה של רעיית ראש הממשלה, הגב' שרה נתניהו, על תהליך קבלת ההחלטות ואישור המינויים הבכירים שבאחריות ראש הממשלה, הן בלשכת רה"מ והן בראש גופים ביטחוניים ואחרים.
- כך, בין היתר, תוארה כניסתה של הגב' נתניהו למפגש עבודה מקצועי שהתקיים בין ראש הממשלה, מר נתניהו, לבין ראש המוסד באותה עת, מר מאיר דגן. אף שהתבקשה לעזוב את החדר כדי לאפשר את המשך קיומה של הפגישה, סירבה הגב' נתניהו לעזוב, וזאת אף שאין בידיה כל סיווג ביטחוני שיאפשר את שיתופה בסודות ביטחוניים. רק לאחר סירובו של מר דגן להמשיך במפגש כל עוד הגב' נתניהו נוכחת בחדר, נאלצה רעיית ראש הממשלה לעזוב את החדר.
- כך, בין היתר, תוארה מעורבותה חסרת התקדים של הגב' נתניהו בהליך מינויו של מר יוסי כהן לראש המוסד. יצוין כי מעורבות זו, שסופה בהעדפתו של כהן על פני נ', המשנה לראש המוסד הקודם, עניינה בקבלת החלטות ברמת הרגישות הביטחונית הגבוהה ביותר, שכן היא מערבת של ביטחון המדינה, ונכונותם של הכפופים לראש המוסד לסכן את חייהם כדי לבצע את המשימות שהוא מטיל עליהם.
- הדוגמאות המובאות לעיל, ומקרים נוספים שתוארו בתוכנית "עובדה" ובפרסומים עיתונאיים נוספים בחודשים האחרונים, מחייבים לדעת מרשתי כי מבקר המדינה יורה על פתיחת בדיקה מקיפה בשאלת אופן התנהלות לשכת ראש הממשלה בתחומים שונים של קבלת החלטות, ובפרט בעריכת מינויים בכירים. בפרט, על המבקר למקד את בדיקתו במידת מעורבותה של הגב' נתניהו, שאינה בעלת תפקיד רשמי במשרד ראש הממשלה ואינה אמורה להיות מעורבת בשום היבט של קבלת החלטות במסגרת סמכויותיו של ראש הממשלה, בכל אלה.
- מובן מאליו, שאם בדיקת המבקר תעלה ממצאים המחייבים את העברתם ליועץ המשפטי לממשלה בהתאם לסעיף 14(ג) לחוק מבקר המדינה, מצפה מרשתי כי המבקר יפעל בהתאם לחובתו על-פי חוק.
לדף קודם / לראש הדף
|