שינוי חוק המרשם הפלילי על-מנת לאפשר למעסיקים להגן על עצמם מפני עבריינים 07/04/2022
להלן נוסח מכתב שהופץ בנדון כדלמקן:
לכבוד
שר המשפטים – מר גדעון סער
חברי ועדת החוקה, חוק ומשפט
כבוד השר,
הנדון: שינוי חוק המרשם הפלילי על-מנת לאפשר למעסיקים להגן על עצמם מפני עבריינים
תנועת אומ"ץ, התנועה למען מינהל תקין, צדק חברתי ומשפטי, פונה אליך על-מנת שתפעל בהתאם לסמכות המוקנית לך בחוק, ותאפשר למעסיקים לדרוש ממועמדים לתפקידים כאלה ואחרים תעודת יושר.
מדינת ישראל מתמודדת, שוב, עם גל טרור, שחלקו מבוצע בידי אזרחים ישראלים. חרף המצב הביטחוני הרגיש, והתעצמותם של ארגוני הפשע, חוק המרשם הפלילי ותקנות השבים תשמ"א-1981 אוסר על מעסיקים לחייב עובדים להציג אישור המעיד כי לא ביצעו עבירות חמורות. למעשה, סעיף 22 בחוק הנ"ל אף מאיים בהטלת שנת מאסר בפועל על מעביד שיציג דרישה זו, שנובעת באופן טבעי מהרצון להעסיק אנשים שניתן לתת בהם אמון בתקופה שבה הביטחון האישי של כלל אזרחי ישראל נמצא תחת מתקפה.
יצוין כי חוק המרשם הפלילי כולל סייג משמעותי: אדם שירצה לעבוד במוסד חינוכי יידרש להציג אישור רשמי כי לא הורשע בעבירות מין בקטינים. המחויבות להגנה מלאה על ילדינו הרכים ברורה לחלוטין – אך תמוהה בעינינו העובדה כי המדינה בוחרת להפקיר את האזרחים הבוגרים.
העת הנוכחית מחייבת נקיטת צעדים חדים, תוך שמירה על איזון בין הזכות של אדם לפרטיות, לרבות לגבי עברו הפלילי, לבין הזכות של כל אחד ואחת מאזרחי מדינת ישראל לחיות בביטחון. תנועת אומ"ץ קוראת לך לפעול מתוקף הסמכות שהעניק לך סעיף 25 בחוק המרשם הפלילי, ומתוקף האחריות שמוטלת עליך ועל חבריך לממשלה, ולאפשר למעסיקים לדעת האם אדם שמבקש להתקבל לעבודה ביצע עבירות חמורות.
בכבוד רב,
עו"ד יצחק מינא פליצ'ה פנחס פלד
יו"ר המועצה הציבורית יו"ר תנועת אומ"ץ
לדף קודם / לראש הדף
|