|
אומ"ץ דורשת להכין תקציב שיעלה משמעותית את המיסוי על מוצרי המותרות 10/06/2009
תנועת אומ"ץ פנתה אל שורה של חברי כנסת , שהינם פעילים חברתיים אשר בכוונתם לפעול ולהגן על השכבות החלשות בחברה הישראלית, וביקשה מהם לדרוש מהאוצר להכין תקציב שיעלה משמעותית את המיסוי על כל מוצרי המותרות. חברי הכנסת אליהם פנתה אומ"ץ הם: רחל אדטו, זבולון אורלב, חיים אמסלם, חיים ביבי, אילן גלאון, ניצן הורוביץ, שלי יחימוביץ', דב חנין וציון פניאן.
במכתב שנשלח ע"י חברת הנהלת אומ"ץ יעל ארצי, נאמר בין היתר: "ברצוננו להעלות מספר הצעות של מיסוי חלופי להצעת משרד האוצר: • כפי שהאוצר נהג באופן שרירותי כאשר החליט להעלות מיידית ורטרואקטיבית את מחיר חפיסת סיגריות בשני שקלים ו-ב- 30 אג' על הדלק מהיום להיום ,מן הראוי היה שיעלה מיידית את המיסוי על סיגרים ומשקאות אלכוהוליים יקרים, הן מייצור מקומי והן מיבוא. מרבית מעשני הסיגריות בארץ הם בני המעמד הבינוני והנמוך בעוד רק בני המעמד הגבוה מעשנים סיגרים וצורכים משקאות יוקרתיים. אין להעלות את המיסוי על משקאות אלכוהוליים פשוטים תוצרת הארץ או חו"ל, משום שהם מהווים גם חלק ממסורות יהודיות שונות. • אין להעלות את המע"מ על פירות וירקות עקב שימושם הנפוץ בקרב השכבות החלשות ואנו מברכים על ההתנגדות המוצדקת לכך בקרב חברי הכנסת. • לדעתנו יש להורידו משמעותית(או אף לבטל כליל) את המע"מ על כל מוצרי היסוד שבפיקוח ולהוסיף עליהם גם פיתות שהן מזון בסיסי מסורתי לאוכלוסיה מגוונת בישראל. • אנו מצעים להחיל מע"מ דיפרנציאלי ולהבדיל בין מוצרים חיוניים לבין מוצרי מותרות. 1. יקבע מע"מ אחיד על המוצרים החיוניים ,שכנראה יועלה באחוז וחצי כפי שפורסם בימים האחרונים . 2. על כל דירה או בית שערכם מעל 500,000$ יוטל מע"מ מוגדל כפי שיקבע. 3. על רכב מעל 2000 סמ"ק או 4 4 X יוטל מע"מ מוגדל וחובת ההוכחה שרכב זה נדרש לצרכי יצירת הכנסה תוטל על הרוכש. כך גם על אופנועים, אולטרא לייט, טרקטורונים ועוד. 4. מטוסי מנהלים או יאכטות הנרכשות על ידי גופים מסחריים או עסקיים שתחום עיסוקם אינו בתעופה או בספנות, לא יוכלו לקזז את המע"מ המוגדל מהרכישה, והיא תחשב כרכישה על ידי אדם פרטי. • לדעתנו יש להטיל לפחות 5% מע"מ מעל זה שנקבע כבסיסי על כל המצרכים היקרים בתחומם ו-ב- 10% על שלל מוצרי המותרות. • תחום חשוב נוסף הוא העברת חוק הגבלת פערי שכר במגזר הציבורי ובחברות ציבוריות שיהיה לפי 10 בלבד בין הנמוך ביותר לגבוה ביותר בכל חברה או גוף ציבורי, כמקובל במרבית המדינות המפותחות בעולם.
כידוע מקובל בעולם הנאור שכאשר חברה היא רווחית, כל עובדיה מקבלים בונוסים, יחסית לשכרם, ויש להנהיג נוהל זה גם במחוזותינו. נושאים אלה עשויים לשפר משמעותית את איכות החחים של החלש במדינה. נודה לך על פעילותך בנדון ונשמח לעמוד לרשותך לקידום נושאים אלה ואחרים לסיוע לשכבות החלשות."
לדף קודם / לראש הדף
|