הצעת חוק להסדרת המגורים בשטחי מרעה התשפ"ג – 2022. 15/10/2025
תנועת אומ"ץ פנתה לח"כ יעקב אשר - יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה , בנושא שבנדון כדלקמן :
1. בקרוב יערך דיון המשך בנושא שבנדון, במטרה להסדיר בחוק את מגורים בשטחי מרעה, לצורך שמירה על מקרקעי הציבור ובכלל זה על שטחים הפתוחים ויערות. מטרת הצעת החוק להילחם בנגע הפשיעה החקלאית וכדי להשגיח על שלמות שטחי המרעה שלהם המרוחקים ממקום יישוב בדרך של התגוררות בשטחי המרעה. דיני התכנון והבנייה לא מאפשרים הקמתם של מבני מגורים לרועים ולכן הם נשארים בשעות הלילה בהשגחה על שלמות עדריהם ללא מחסה .
2. מבנה מגורים הינו, על פי הצעת החוק, מבנה המשמש למגורי משפחה גרעינית שהוא רחוק מגבול יישוב בלמעלה מקילומטר אחד. למשפחה גרעינית הכוונה רועה בת זוגו וילדיהם הסמוכים על שולחנם. יחידת עדר היא עדר המונה 200 ראש צאן או 80 ראש בקר לפחות. כמו כן תהיה רשות המרעה רשאית להקים מבנה מגורים ומבנים חקלאיים, גם ללא אישור ועדה מקומית לתכנון ובניה באזור מרעה לצורך מגוריה של משפחה גרעינית. בהתאם להצעת החוק יהיו תנאים נוספים לאישור בניית מבנה מגורים.
3. לדעת תנועת אומ"ץ בניית מבנה מגורים יגרור אחריו דרישה לתנאים נוספים של שירותי חשמל מים ביוב דרכי גישה ואם יהיו ילדים גם קשר למערכות חינוך קרובים. זו דרך תחילת דרך ליישוב קבע בלי להזדקק לרשויות העוסקות בתכנון ובנייה ( ראה סעיף 5 להצעת החוק ). ( ראה גם עמדת היועץ המשפטי לממשלה בישיבה הקודמת ).
4. במהלך הישיבה הקודמת הציע ח"כ אביחי בוארון להחיל את הצעת החוק גם על שטחי יהודה ושומרון כי ישנם גם שם רועי צאן ואי אפשר לעשות איפה ואיפה בין הרועים.
5. לסיום נציין כי לא ניתן להתעלם מכך שהמציאות המורכבת ביותר להחיל חקיקה של כנסת ישראל על שטחים שלא סופחו למדינת ישראל וכידוע בעקבות כך רשות המרעה לא פועלת בסוגיה הנתונה מעבר לקו הירוק. היינו, על שטחי יהודה ושומרון, זאת כי קיים שם חוקי תכנון ובנייה שונים מאלה הקיימים בתחומי הקו הירוק.
לדף קודם / לראש הדף
|