|
מסגרת חוק ביטוח בריאות ממלכתי לעניין מוסדות קופת החולים 05/11/2009
בתשובה לעו"ד דפנה גלוק עוזרת ליועץ המשפטי לממשלה כותב יו"ר תנועת אומ"ץ אריה אבנרי:
נכון שעד היום עדיין לא הוכנס התיקון המדובר למסגרת חוק ביטוח בריאות ממלכתי לעניין מוסדות קופת החולים. אילו היה מתקבל שינוי כזה בחוק ברור לחלוטין כי היינו עותרים נגדו לבג"ץ. הבעיה אינה קשור בחוק אלא במה שההסתדרות, בתמיכת בכירים באוצר, מנסה להכניס למסגרת החוק.
שמחתי לקרוא במכתבך כי אכן מתנהלים מגעים בין נציגי קופות החולים משרד האוצר וההסתדרות ואני בהחלט מסכים איתך כי מגעים מן הסוג הזה אינם פסולים. אבל אם המגעים האלה ישיגו את מטרתם משמעות הדבר תהיה שהמדינה מחזירה לבעלות ההסתדרות את השליטה בקופת חולים, שליטה שאותה מדינה החליטה, עם קבלת חוק ביטוח בריאות ממלכתי, שאין לה עוד מקום. הענקת מתנה פסולה מן הסוג הזה, אם תאושר ותיכנס למסגרת החוק, אין פירושה אלא קניית תמיכתו של יו"ר ההסתדרות עופר עיני, , במהלכים הכלכליים של הממשלה. וקנייה מן הסוג הזה, עד כמה שאנחנו מבינים את החוק, אינה אלא מתן שוחד.
סוד גלוי הוא שעופר עיני מעוניין שנציג מטעם ההסתדרות שהוא עומד בראשה יישב באופן קבוע בוועדת האיתור לתפקיד מנכ"ל קופ"ח כללית כמו גם לתפקיד יו"ר דירקטוריון הקופה. בנוסף רוצה עיני כי אנשי שלומו יהוו שליש מהדירקטורים ב"כללית".
אנשי האוצר רוצים להעביר את המהלך הפסול הזה בשתי קופות החולים "ההסתדרויות" - כללית ולאומית, מתוך ההנחה כי אם יצליחו בכך יוכלו, בעתיד, להפעילו גם בקופות הפרטיות – מאוחדת ומכבי.
אמנם בינתיים מתקיימים מגעים, כפי שאת כותבת. אך המגעים האלה כבר הרבה זמן מתכנסים להליך חקיקתי. עובדה: בעוד זמן קצר עומדת לעלות לדיון בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת הצעת האוצר, בתמיכת עיני ונציגיו, שלפיה ימונו שליש מחברי הדירקטוריון בכללית ולאומית – מבין נציגי ההסתדרויות.
אני מניח שהסיטואציה הזו ברורה לך ועל כן אני חוזר ופונה אליך כדי שלא תהיה טעות בהבנה: אם, חס וחלילה, תתממש התכנית הנרקמת בין המזכ"ל עיני לבין בכירי האוצר, פירושו המעשי של הדבר יהיה שההסתדרות תחזור להיות – ללא כל תמורה - הבעלים של הקופה אשר בפועל הינה נכס ציבורי שהמדינה מממנת את קיומו. אני משוכנע שגם את, כמשפטנית, מבינה את חומרת העניין ואת השלכותיו על טוהר המידות במגזר הציבורי ותתייחסי לנושא זה בהתאם.
לדף קודם / לראש הדף
|